Laptop, PC, és alaplap javítás


Alaplap javításLaptop és PC Alaplap javítás

Szakértelem, Garancia!
Több, mint 20 éves tapasztalat elektronika terén.

Belassult a gépe? Akadozik? Lefagy? Szabálytalan művelet? Nincs kép? Laptop, notebook, PC, számítógép alaplap javítás minimális határidővel! Cégünk, több, mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik laptopok, notebookok, netbookok, PC-k, számítógépek javítása terén. Számos számítástechnikai szaküzlet is hozzánk fordul laptopok szakszerű javítása érdekében. Vállaljuk laptopok, notebook-ok, netbook-ok szakszerű javítását 3, vagy 20'000,- Ft-ot meghaladó javítás esetén 6 hónap garanciával. Szervizünk hatékonysága 95% feletti.

Gyakori problémák, szolgáltatásaink

Alaplap javítás
Díj
Kondenzátor csere (5 db-ig) 5000,- Ft
Laptop DC, USB, Audio csatlakozó aljzat csere (nem tölt, vagy néha) 15000,- Ft
Chipset hiba (nincs kép, csíkos, pöttyös, fura kép), BGA rework, reball, újragolyózás 15000,- Ft - tól
Egyéb hibafeltárás, alaplap bogarászás (se kép, se hang, zárlat, stb) 2000,- Ft / 1/4 óra

Az elvégzett munkára 3 vagy 6 hónap, a cserélt (új) eszközökre a gyártó által vállalt, általában legalább 1 év garancia van!
Javítás akár 24 órán belül, de sokszor meg is várható! Saját szerviz, viszonteladóknak kedvezmény!

Áraink az "alapesetre értendők", bonyolultabb, vagy típusfüggő hiba, előre nem látható nehézség esetén esetleg magasabb lehet (ilyenkor természetesen egyeztetünk Önnel). Az árak nem tartalmazzák a felhasznált alkatrészek árát. Sürgősségi munkavégzés esetén, (munkaidőn túl, hétvégi illetve ünnepnapokon) dupla munkadíjat számítunk fel. Írásos árajánlat készítése (kérésre) 5000,- Ft.
Alkatrész, készülék beszámítás megegyezés szerint lehetséges!

 

Alaplap hibás?

Ha Ön járt már valamelyik laptop szervizben, és gépét alaplap hibásnak nyilvánították, javítása gazdaságtalan, ne adja fel! Hozza el hozzánk! Az ilyen úgymond alaplap hibás gépek 75%-a viszonylag olcsón javítható.

Ne feledje:

Minden problémára találunk megoldást !

Ha hozzánk fordul, meghibásodott eszközét akár integrált áramkörök cseréjével, de valóban megjavítjuk.

Ne habozzon, hívja kollégánkat most: 30/939-0466, vagy lépjen velünk kapcsolatba itt.

Alaplap javítás, BGA munkák

A különböző típusú laptopok alaplapi típushibáikat jól ismerjük. Gyakran ránézésre, vagy akár telefonbeszélgetés alapján is diagnosztizálni tudjuk a problémát. Az alábbiakban szeretnénk szétoszlatni néhány tévhitet, melyek elsősorban a laptop bga hibák javításával kapcsolatban általános tévedés.

Először is, nem minden alaplap bga hibás, ami bekapcsol, de nem ad képet. Persze a leggyakoribb hibajelenség, hogy a gép bekapcsol, de nem ad képet az alaplap (IGP, videocsip) bga hibája miatt. Ezzel ellentétben az alaplapok igen bonyolult szerkezetek, több ezer alkatrésszel, melyek közül elég egyetlen rossz, filléres kondenzátor, hogy a gép ne adjon képet. Ez esetben semmilyen bga javítás nem segít. Egy alaplapon nemritkán több bga csip is van, és noha általában csak eggyel van a gond, a többit is érdemes megcsinálni, a tartós eredmény érdekében.

Még a szakszerű bga javítás is komoly stressz az alaplapnak, és a csipeknek is, ugyanis tűréshatárig kell melegíteni az eszközt, akár többször is. A javítás sikeressége négy, öt munkafázisnál az időzítésen, a tapasztalaton, a célgépeken, és a segédanyagokon múlik, ebben a sorrendben!

Ezért óvakodjon az olcsó „megoldást” kínáló hőlégfúvósok, sütősök megoldásától, mert az ilyen munka sosem tartós. Javíthatatlanul tönkre teheti az alaplapot, legjobb esetben pedig „csak” a BGA csipek ragasztása keményedik ki, mint a beton, ezzel akár eltávolíthatatlanná téve a csipet. Ilyenkor az alaplap kuka. Sose higgyen az interneten keringő videóknak! Talán egyszer valakinek bejött, de sajnos rengetegszer halljuk azt használt gépet garancia nélkül vásárolt ügyfeleinktől: pár napja, pár hete vettem a gépet olcsón, eddig tökéletesen működött… Becsapva érzem magam…

A szakszerű alaplap javításhoz a tapasztalaton kívül elengedhetetlen felszerelés a jó minőségű célgép, mely egyenletesen tudja felmelegíteni a csipet, a hőmérsékletet precízen méri, és a lehető legnagyobb mértékben automatizálja a folyamatot, az emberi hibák nagy részét kizárva. Rendkívül fontos a segédanyagok, elsősorban az alkalmazott flux minősége, és a tisztításhoz használt szerszámok, segédanyagok minősége.

Reflow, reball, csip csere, alaplap csere. Melyiket válasszam?

Ez sok tényezőtől függ, elsősorban pénz, és időkérdés, mennyire tervez hosszútávra a készülékkel, típusfüggő, és hogy volt-e már hasonló probléma. Kérje tapasztalt kollégánk segítségét!

BGA Reflow

Ennek során a csip nem kerül levételre. A ragasztásait eltávolítjuk, majd speciális segédanyagokat alkalmazunk a csipen. Ezután az alaplapot és a csipet olvadáspontig hevítjük adott hőprofil alapján, és olvadásponton tartjuk kb. 30 másodpercig. Ez a legkritikusabb rész! Ha pár fokkal kevesebb, a forrasztóanyag nem folyik meg, ha pár fokkal több, tönkre megy a csip. A javítás eredménye első esetben általában tartós, azonban korrekt szakember nem mondhat mást, mint hogy a várható működési idő 3 héttől 3 évig terjedhet.

BGA Reball (újragolyózás)

Ennek során levesszük a csipet. A csipet és az alaplapot is megtisztítjuk a korábbi forraszanyagtól. Új golyókat viszünk fel a csipre, majd a speciális célgéppel visszaforrasztjuk. Ez jóval tartósabb megoldás lehet, mert a csipen kívül újszerű állapotba hozza a forrasztásokat, azonban a csipen belüli kötéseket ez sem tudja tökéletesen "regenerálni". Akkor érdemes választani, ha a gépet korábban szakszerűtlenül átmelegítették, vagy a csipcsere nem éri meg, és/vagy nem lehetséges. Erre a munkára már három hónap garanciát tudunk vállalni.

Csipcsere

Ennek során levesszük a régi csipet. Az alaplapot megtisztítjuk a korábbi forraszanyagtól. Ezután, a speciális célgéppel új, gyárilag golyózott csipet forrasztunk be. Ez a legtartósabb megoldás, ami garantáltan egyenértékű a gyári állapottal. Minden bga hibás alaplapot így kellene megjavítani. Sajnos a mai túl bonyolult, túl melegen működő csipek magja nagyon hajlamos az elfáradásra. Bizonyos csipeket "kötelező" cserélni! Csak megbízható forrásból származó, új csipet érdemes feltenni az alaplapra! Csipcserére 6 hónap garanciát vállalunk.

Alaplap csere

Ezt mi sosem preferáljuk, mert igen költséges, beszerzése hosszú ideig is eltart. Persze minden esetben számításba vesszük ezt a lehetőséget is, de sokszor nem gazdaságos, ilyenkor érdemesebb másik laptopot vásárolni.

Részletes leírás

Az alaplapot, illetve a csipeket, még az új csipet is (!) először ki kell szárítani. Ez a folyamat több órát tart viszonylag magas hőmérsékleten. Erre azért van szükség, hogy megelőzzük az úgynevezett popcorn effektust, azaz, hogy a csip vagy az alaplap kipúposodjon, felhólyagosodjon, mert ha ez megtörténik, vége van. A popcorn effektus sokszor szabad szemmel nem is látszik, és a csip alatt is keletkezhet. A csip eltávolítása minden alaplap, illetve annak minden egyes csipje esetében egyedi hőprofil alapján történik, figyelembe véve a gyártók előírásait. A csip csak néhány másodpercig van levehető állapotban, a forraszanyag ugyanis gyorsan megszilárdul.


Szerviz szolgáltatás igénylése

Győri székhelyünk a 9028 Győr, Páva u. 5 címen található. Ide postán, vagy futárral is küldhet jól becsomagolt javítani valót. Várjuk csomagját Foxpost, vagy posta automatába is. További információ: 30/939-0466, vagy ide kattintva a kapcsolat oldalon.

Csomagküldés postán, futárral, vagy automatába

Székhelyünkre bátran küldhet csomagot postán, vagy futárral. Cím: Lantál Trade Kft 9028 Győr, Páva u. 5. | Foxpost automata: 9028 Győr, Jereváni út | Posta automata: 9024, Vasvári Pál utca

Hogyan kezdeményezhetem a javítást?

  • Csomagküldés
  • Háztól házig szolgáltatás Győr területén
Ugorjon Ügyfélportálunkra, és kövesse a lépéseket

Mennyibe kerül a szerviz szolgáltatás?

A fixáras szolgáltatásaink díját a fenti táblázatban láthatja. Egyéb esetben szervizünk először mindig bevizsgálja készülékét, annak hibájáról és a várható költségekről minden esetben előzetes árkalkulációt készít Önnek. Így lehetősége van dönteni arról, hogy kéri e a javítást, vagy az már Önnek nem gazdaságos. A bevizsgálás során minden esetben kitisztítjuk berendezését, amennyiben annyira szét kell szedni. Ez különösen laptopok esetén életbevágó, hiszen a por és a szösz már önmagában tönkre teheti drága készülékét. Ha készülékét csomagban juttatta el hozzánk, és úgy dönt, hogy nem kéri a javítást, vagy az nem lehetséges, akkor a visszaszállítási költséget, 3000,- Ft + 5000,- Ft bevizsgálási díjat kell fizetni. Amennyiben kéri a javítást, a bevizsgálási díjat nem kell kifizetni.


Adatvédelmi nyilatkozat (GDPR)
Az Általános Javítási és Vállalási Feltételek

Kezdő Cikk

Általános Javítási és Vállalási feltételek (ÁJF)

Előző

Következő

Záró Cikk

Winchester (HDD) Javítás, Adatmentés

További cikkek ebben a témában:

Általános Javítási és Vállalási feltételek (ÁJF)
Autóvillamossági Szerviz, Javítás Győr
Egyedi eszközök, ipari gépek, monitorok javítása
Elektromos Roller Szerviz, Javítás Győr
Laptop, notebook, PC szerviz, javítás
Laptop, PC, és alaplap javítás
Retro Számítógép Javítás
Számítástechnikai eszközök javítása
Szerviz szolgáltatásaink
Winchester (HDD) Javítás, Adatmentés


Lantál Trade KFT

Ügyfélportál

30/939-0466
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Rólunk írták

Két szervizben sem tudták megjavítani az ASUS laptopot, nem jöttek rá a hibára, de itt sikerült! Ezer köszönet! Csak ajánlani tudom mindenkinek!!!

K. Kornél

Korrekt ügyintézés és szerviz! Én nagyon elégedett vagyok!

A. Zoltán

... engedje meg, hogy ezúton is megköszönjem Önnek / Önöknek a munkájukat, a részletekbe menő tájékoztatást külön köszönöm! A lehető legjobbakat kívánom, Kedves Családjának/ Családjuknak,  valamint további sok sikert az üzleti életben! Maradok tisztelettel, ... Ui: Biztos lehet benne, hogy minden ismerősömnek csak! Önöket fogom ajánlani!

Sz. János